Speakap Resources

Infographics, whitepapers en implementatie documenten

Een perfecte klantervaring: hoe kan de retailer de shopper nog roeren?

De retail onderging twee decennia een digitale transformatie. Toch wist de offline retail dit jaar de omzet tot wel 20% te vergroten, onder meer door prijsverhogingen. De omzet van de Nederlandse e-commerce steeg in 2017 ‘slechts’ met 10 tot 15%. Volgens GfK Duitsland (2016) zal de groei van e-commerce verder stagneren en geen roofbouw meer plegen op de offline retail. Volgens het bureau is een omnichannel aanpak nodig voor toekomstig succes.

Interne communicatie: de onmisbare schakel tussen non-desk werk en customer experience

Om competitief te blijven kunnen de retail en horeca niet anders dan op (jonge) parttimers en flexwerkers bouwen. Maar de betrokkenheid van collega’s, die nodig is kwaliteitsservice te bieden en plezier uit het werk te halen, kan wel verbeterd worden. Dit is een uitdaging die ook geldt voor andere non-desk sectoren, zoals de zorg, kinderopvang, industrie, installatie- en reparatiesector en het vracht- en personenvervoer. Daar gaat deze whitepaper op in.

Interne communicatie vanuit strategisch perspectief

Deze whitepaper verheldert hoe c-level leiders interne communicatie strategisch inzetten bij het ondersteunen van twee belangrijke bedrijfsprocessen, change management en internal marketing. Verder gaan we in op de assisterende rol van interne sociale media.

Generatie Z en de toekomst van interne communicatie

Interne communicatie is essentieel voor vele dagelijkse kwesties binnen je organisatie en nu helemaal met de komst van generatie Z. Deze whitepaper zoomt in op generatie Z en benoemt best-practices om de interne communicatie op deze leeftijdsgroep af te stemmen.

Meer dan Facebook op je werk

Veel organisaties willen ‘iets’ doen met interne social media. Maar waarom zou je daar precies mee beginnen? Kost dat niet alleen maar tijd en moeite? En wat levert het eigenlijk op?

Het belang van een interne community manager

In deze whitepaper gaan we in op de functie van community manager binnen een organisatie, de interne community manager. Hierbij worden zowel strategische richtlijnen, als praktische handvatten meegegeven.

Geen documenten gevonden voor deze categorie…